Akar(Mite) ilaçlama nedir?
Akar(mite) ilaçlama nedir? sorusuna cevap vermeden önce akar nedir? onu bilmek gerekir. Akar(mite), beyaz ya da krem renginde, oval şeklinde olan, her yerde yaşayabilen gözle görülmeyip yalızca mikroskop ile görülebilen yumurtlayarak çoğalan8 ayaklı bir parazitlere verilen addır. Genellikle tüylü alanlarda yaşayan akarlar, insan vücudu da dahil yer yerde bulunurlar. Gözle görülemediği için de hızla çoğalan bu canlıların önüne akar(mite) ilaçlama sayesinde geçilebilmektedir.
Akar(mite) nerelerde bulunur?
- Akar haşeresi nerede yaşar? sorusuna, yaşadığımız her ortamda yaşayabilir diye genel bir cevap verebiliriz.
- Akarlar, daha çok tüylü ortamları sever. Halı, battaniye, koltuk, yorgan, kumaş, yastık ve pelüş oyuncak gibi
- Akar haşeresi sıcak ve nemli ortamları sever.
- Toz akarı, ev akarı olarak da bilinen bu canlılar, ev tozu içinde yaşamayı sever.
- Güneş ışığının olduğu alanlarda akar haşerelerine Çünkü akarlar güneş ışığından hoşlanmazlar.
- Bir canlı üzerinde veya insanların derisi üzerinde milyarlarca akar (mite) yaşar.
- Miteler genelde koloniler halinde yaşarlar.
Akarlar Nasıl Beslenir? Mite böceği neden olur?
Akarlar kıl, tüy, saç ve insan derisi döküntüleri gibi şeylerle beslenir. İnsan vücudunun tüm döküntüleri akarlar için besin maddesi olabilir. Bu sebeple insan olan her yerde akarların oluşumu normaldir. Milyonlarca miteye 1 gr insan derisi yiyerek beslenebilen canlılardır. İnsan doğası gereği bu döküntülerin önüne geçilemediği için akarların önüne geçmek de imkansızdır. Akarları yok etmenin tek yolu akar (mite) ilaçlama işlemidir.
Akarlar hangi mevsimde ortaya çıkar?
Akarlar sıcak ve nemli ortamlarda yaşar ve yavrular. Bu sebeple sıcaklığın ve nemin fazla olduğu mevsimler, akarların ortaya çıkması için en uygun mevsimlerdir. Mite çok soğuk sevmediği için soğuk aylarda akar oluşumu azalır. Ama insanların olduğu ortamlar, kış aylarında bile ısıtıldığı için akarlar, ev ve ofislerde kış aylarında da görülebilmektedir. Bu sebeple akarların önüne geçmek için mite ilaçlama şirketi ile çalışıp düzenli bir şekilde akar haşeresi ilaçlaması yapılması gerekir.
Akarlar tehlikeli mi? Akarlar insana hastalık bulaştırır mı?
Akarlar insan döküntüsüyle beslendikleri için insan olan her yerde görülürler. Yattığınız yatakta, yastıkta yorganda ya da oturduğunuz koltuk ya da halıda çok fazla akar bulunur. Bu sebeple akarlar insana hastalık bulaştırır mı? Sorusu aklımıza gelir. Akarlar, günde kendi ağırlığının onlarca katı dışkı bıraktıkları için tehlikeli olma oranları çok yüksektir. Akarların dışkıları alerjik reaksiyona neden olmaktadır. Özellikle çocuklarda sıkça rastlanan alerjik astımın sebebi olarak genellikle akarlar gösterilir. Akar dışkıları, kuruyup ev tozlarıyla birlikte hareket